😉 Apunta't a la presentació en línia aquest 19 d'abril a les 17h aquí!

Ets una apassionada de la preservació del patrimoni comunitari i estàs buscant maneres d'implicar-te? Acabes de trobar The Restoration Toolbox! Aquest nou projecte té com a objectiu capacitar la ciutadania perquè prenguin mesures col·laboratives per preservar el seu propi patrimoni comunitari a través de metodologies de codi obert.

The Restoration Toolbox té com a objectiu crear una plataforma digital fàcil d'utilitzar que connecti diversos grups d'interès, incloent propietaris, comunitats, artesans, administradors d'espais, professionals i autoritats cíviques, per col·laborar en projectes de salvaguarda del patrimoni comunitari. La manca de consciència o accés a informació tècnica correcta o professionals capacitats ha portat a la demolició de molts edificis històrics, el que resulta en una pèrdua d'identitat i narrativa per a la ciutat i la comunitat. La restauració i renovació d'edificis antics contribueixen a l'economia circular i són estratègies clau per aconseguir la sostenibilitat i la resiliència climàtica.

El projecte està sent co-creat per Jugaadopolis, una iniciativa d'innovació social amb seu a Nova Delhi, i la pròpia Fundació Platoniq, com a impulsadores d'innovació social amb seu a Barcelona i àmplia experiència en participació ciutadana digital i participativa. El projecte ja ha rebut finançament inicial del Goethe Institute / Max Muller Bhawan com a part del programa C3: Codes, Community Creativity.

jugaadoopolis 🫧

Els valors clau del projecte inclouen capacitar i empoderar els joves, accessibilitat per a tothom a través de tecnologies digitals, incloure tots els beneficiaris i parts interessades en el procés de co-creació, implementar el projecte de manera híbrida per ser més rentable i compartir obertament els aprenentatges per permetre la replicabilitat del projecte.

The Restoration Toolbox compta amb una impressionant llista de socis del projecte, que inclou membres de EUNIC, Alliance Française de Delhi, Institut Francaise en Inde / The French Institute in India, Dutch Culture, Jugaadopolis (Aishwarya Tipnis Architects), Toxic Links, O.P. Jindal University, National Institute of Urban Affairs (NIUA), Platoniq, Eutropian i la Delegació de la UE en India.

El projecte implicarà el desenvolupament de la plataforma, tallers de co-creació, capacitacions i seminaris i una beca digital. El calendari del projecte s'anunciarà aviat.

The Restoration Toolbox és una oportunitat per a qualsevol persona apassionada per la preservació del patrimoni comunitari per participar en un projecte col·laboratiu que tindrà un impacte real a la seva comunitat. Uneix-te a nosaltres i ajuda a tenir un impacte positiu en el futur de les nostres ciutats i comunitats.

restoration 🫧

Convidem a assistir virtualment a l'emocionant esdeveniment que tindrà lloc el proper 19 d'abril de 2023 a les 5 de la tarda en l'Auditori ML Bhartia, situat a la Alliance Française de Delhi, on es llançarà The Restoration Toolbox com a plataforma participativa de codi obert, inspirada en el concepte de l'economia circular, que té com a objectiu capacitar els ciutadans per a que puguin restaurar els seus edificis, democratitzar el procés de conservació del patrimoni, millorar l'accés als experts i crear un espai de col·laboració entre ciutadans i responsables polítics per millorar les nostres vides i barris.

Durant l'esdeveniment, es realitzarà una taula rodona per discutir el concepte de "reciclar, reutilitzar i renovar" com a estratègia de disseny i es presentarà la plataforma com a eina per aconseguir aquest objectiu.

No et perdis aquesta oportunitat única d'aprendre sobre la conservació del patrimoni i l'economia circular. T'esperem!