🏝️Per a algunes, un obstacle, per a altres, un camí, avui volem convidar-te a pensar en aquesta terrible i preciosa extensió blava com un lloc on sempre hi ha esperança a l'horitzó, fins i tot quan no podem veure-la. Convençudes com estem que cap persona és una illa en si mateixa, ja que ningú pot viure completament aïllat dels altres.

🛟 Així, des de la comunitat Goteo, continuem esforçant-nos per fer visibles aquestes connexions i acompanyar totes aquelles persones i entitats que treballen incansablement per millorar la vida dels altres. Creiem que totes tenim un paper a jugar en la construcció d'un món més just i solidari, i que juntes podem fer la diferència.

📬 En el butlletí d'avui hi va tot el nostre suport a un sindicat de treballadores d'atenció domiciliària que lluiten per millorar les condicions de les seves usuàries i les seves pròpies; una associació de barri que té com a objectiu principal el desenvolupament personal de menors que participen en les seves activitats; i una fundació que té per missió utilitzar la tecnologia i el servei per millorar la qualitat de vida de la comunitat. Puja al vaixell!

¿Qui cuida les que cuiden? 😷

Toolbox 🫧

😷 Les treballadores del SAD Servei Públic d'Atenció Domiciliària cuiden de les persones més vulnerables com a servei públic de competència municipal, ajudant a proporcionar a les usuàries del servei autonomia personal i amb això evitar la institucionalització de dependents en centres residencials.

😊 En aquesta iniciativa es dóna a conèixer la proposta liderada per un grup de cuidadores que busquen eliminar la pràctica laboral abusiva coneguda com a "bossa d'hores" i, per aconseguir-ho, volen interposar una demanda judicial, generant debat social, reforçant el teixit associatiu propi i motivant a altres col·lectius a crear noves solucions.

✊ Si vols donar suport al seu objectiu de millorar el servei i reduir els riscos psicosocials que afecten a les cuidadores a causa de l'esgotament professional, entra i participa en aquesta iniciativa a goteo.cc/quiencuida!

Allende Mundi

Toolbox 🫧

👧 Allende Mundi és una associació de barri que té com a objectiu principal el desenvolupament personal de menors que participen en les seves activitats. Amb un enfocament educatiu, social, cultural, intercultural i participatiu, Allende Mundi lluita contra la desigualtat i promou la convivència intercultural al barri de la Rondilla i amb altres grups ciutadans.

🎨 Totes les activitats estan impregnades d'art i cultura i es duen a terme en col·laboració amb els veïns i veïnes del barri. En definitiva, Allende Mundi busca ser un instrument per millorar la qualitat de vida dels menors i les seves famílies, així com de la societat en què habiten.

👁️ Vols ajudar en la recaptació de fons per pagar els honoraris de més educadores i educadors aquest any que atenen al doble de menors que en anys anteriors? Fes la teva aportació a goteo.cc/allendemundi2023.

Inclusió Financera per a dones Ecuatorianes

Ecuatorianes 🫧

🇪🇨 A l'Ecuador, les dones representen una gran part de la població econòmicament activa i moltes d'elles són microempresàries. No obstant això, moltes d'aquestes dones enfronten barreres per al creixement dels seus negocis a causa de la manca d'accés a finançament, formació i eines de gestió adequades. Aquest projecte busca abordar aquestes barreres i ajudar a les dones emprenedores a desenvolupar els seus negocis.

💻 Fundació Samasat té per missió utilitzar la tecnologia i el servei per millorar la qualitat de vida de les comunitats marginades arreu del món, proporcionant solucions tecnològiques sostenibles i accessibles per abordar els desafiaments socials, econòmics i ambientals més apressants del nostre temps.

👉 A través d'aquesta campanya busquen empoderar les persones perquè aprofitin al màxim les eines tecnològiques i construeixin un futur més pròsper i equitatiu, del qual pots ser partícip a goteo.cc/samasat.

The Restoration Toolbox 🧰

Toolbox 🫧

🏛️ Ets una apassionada de la preservació del patrimoni comunitari i busques maneres d'implicar-te? Acabes de trobar The Restoration Toolbox! Aquest nou projecte té com a objectiu capacitar la ciutadania perquè prenguin mesures col·laboratives per preservar el seu propi patrimoni comunitari a través de metodologies de codi obert.

🧰 The Restoration Toolbox, desenvolupat sobre la plataforma digital de programari lliure Decidim, té com a objectiu crear una plataforma digital fàcil d'utilitzar que connecti diversos grups d'interès, incloent propietaris, comunitats, artesans, administradors d'espais, professionals i autoritats cíviques, per col·laborar en projectes de salvaguarda del patrimoni comunitari. La manca de consciència o accés a informació tècnica correcta o professionals capacitats ha portat a la demolició de molts edificis històrics, la qual cosa resulta en una pèrdua d'identitat i narrativa per a la ciutat i la comunitat. La restauració i renovació d'edificis antics contribueixen a l'economia circular i són estratègies clau per aconseguir la sostenibilitat i la resiliència climàtica.

💪 El projecte està sent co-creat per Jugaadopolis, una iniciativa d'innovació social amb seu a Nova Delhi, i la pròpia Fundació Platoniq, com a impulsores d'innovació social amb seu a Barcelona i àmplia experiència en participació ciutadana digital i participativa. El projecte ja ha rebut finançament inicial del Goethe Institute / Max Muller Bhawan com a part del programa C3: Codes, Community Creativity i podràs conèixer molt més sobre el projecte així com apuntar-te a la presentació en línia aquest 19 d'abril a les 17h aquí.

Goteo Participa ✊

Participa 🫧

💙 A la Fundació Platoniq estimem la innovació i la participació, així que totes les nostres energies van en aquesta direcció. El nostre següent pas, lògic, ha estat convidar-te a que ens acompanyis en la nostra nova plataforma digital que hem anomenat "Goteo Participa", que està sent un èxit en el seu llançament i a la qual podràs accedir a través del teu propi compte.

🫶 Amb ella volem fomentar la participació ciutadana en la gestió de projectes i en la presa de decisions en el marc de l'economia social i solidària. Crear espais per a la col·laboració, el diàleg i la construcció col·lectiva de solucions per abordar desafiaments socials i econòmics.

🎈 Aquesta nova plataforma Goteo Participa és fruit del projecte Goteo ft Decidim, el qual té com a objectiu la gestió democràtica de la comunitat d'usuaris de Goteo a través de sistemes digitals de participació i que compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona a través de la convocatòria de subvencions Enfortim 2022 per a la reactivació i el fortaleciment de l'economia social i solidària i el desenvolupament de projectes d'intercooperació que desenvolupin l'estratègia #ESSBCN2030. Entra ara i fins al 27 d'abril podràs participar i donar el teu vot al nostre primer fons solidari escollit per la comunitat!

Exposició: La ciutat de la desinformació 🤔

desinformació 🫧

🌇 Si et trobes a prop de Barcelona, no et perdis l'oportunitat de visitar l'exposició La ciutat de la desinformació! Aquest projecte europeu Erasmus, anomenat SMILES, té com a objectiu ajudar joves a reconèixer la informació falsa i a desenvolupar un pensament crític sobre ella.

🤔 L'exposició integra i transforma les activitats dissenyades per a instituts en una experiència analògica i interactiva. A més, s'estructura en tres parts: una experiència emocional, un itinerari sobre la desinformació i una experiència lúdica i participativa.

🗓️ L'exposició està produïda per la Fundació Platoniq amb el suport de Canòdrom: Ateneu d'Innovació Social i Democràtica, i es podrà visitar del 18 d'abril al 26 de maig de 2023 en el mateix Canòdrom de Barcelona. T'esperem per aprendre juntes a identificar la desinformació i a reflexionar sobre el seu impacte en la societat!

I tu?

Normal 🫧

😙Creus que el micromecenatge no és suficientment conegut a la teva comunitat o a la teva organització? Dona suport perquè puguem continuar difonent el nostre coneixement entre iniciatives que necessiten finançament i donar un impuls important a la seva transició digital.

🙌 Escull la recompensa de la nostra campanya #Síguenoslacorriente i podràs sol·licitar una sessió digital de 2 hores per introduir el micromecenatge a la teva comunitat.

Ens veiem en 15 dies! 😜

Fins aquí hem arribat. Esperem que aquest butlletí t'hagi animat a seguir caminant cap la societat de totes i per a totes a la que ens anem acostant, poc a poc. Fins la propera!

TNos vemos en 15 días

Meet.coop

Seguint el nostre objectiu d’ajudar a desenvolupar l’economia dels béns comuns i el poder de les eines de codi obert, ara som membres de Meet.coop. Una cooperativa de reunions en línia que es preocupa per la privadesa i permet a les persones i organitzacions tenir reunions en línia de qualitat amb eines ètiques.

Meet.coop