🐑 Som d'on naixem o d'on pasturem? Des dels inicis de la humanitat, ja sigui per desig o necessitat, són milions les persones que han caminat d'un lloc a un altre, buscant pastures més verdes o horitzons més blaus. I en aquest anar i venir, avui dia fins i tot hi ha qui es troba en la cruïlla entre l'urbà i el rural, com si fos possible traçar una frontera, oblidant a estones que no són realitats separades, sinó que estan interconnectades i s'influeixen mútuament. Per sort, cada vegada és més comú trobar persones que es senten atretes ambdòs mons i que busquen integrar el millor de cadascun en la seva vida quotidiana. Per això, en aquesta ocasió, portem una bonica sorpresa on obrim totes les nostres eines per a aquest feliç retrobament. Estem segures que t'encantarà 😜🎁.

📬 Sobre els tres fantàstics projectes que trobaràs en aquest butlletí, dir que hem volgut mostrar acostaments ben originals i complementaris. Un curt de terror que ens mostra que, encara que els paisatges poden ser bonics i tranquils, també poden albergar misteris i perills que ens obliguen a estar alerta; un joc d'aprenentatge sobre consciència climàtica que convida a reflexionar sobre la importància de cuidar el nostre planeta i com podem fer-ho des de les nostres accions quotidianes; i finalment, l'impuls d'una escola centrada en la connexió de la infància amb la natura que ens recorda que la relació dels éssers humans amb el món natural ha de ser una relació de respecte, cura i valoració. Comencem!

MU 💀🎥

Normal 🫧

😊 T'agrada el cine de terror? Aleshores "MU" és un curtmetratge que no et pots perdre! Es tracta d'un relat de terror rural íntim que et mantindrà en tensió des del primer minut.

🐮 La història se centra en un nen de camp que viu aïllat amb el seu pare a la muntanya. Durant l'estiu, gaudeix de la seva millor amiga, una vaca lletja, fins que aquesta contrau una malaltia terminal. Ell vol cuidar-la fins al final, però el seu pare no l'escolta i la sacrifica. Deu anys després, quan el pare està greument malalt, el jove traumatitzat comença a tractar-lo com a una vaca per tenir la comiat que li van robar.

✊ Aquest curtmetratge neix de dues productores i film service acabades de fundar per joves autònoms que creuen que es poden contar històries narratives clàssiques vistes des d'un altre prisma. Ajuda a joves cineastes emergents a contar històries que valen la pena ser explicades a goteo.cc/mu!

Horitzó 2080: amb el clima ens la juguem! 🃏🌳

Normal 🫧

🌿 La creació d'aquest joc de taula sobre la crisi climàtica, ambiental i social busca contribuir a la sensibilització de la població en general, proposant accions col·lectives i noves formes d'organització per fer front als conflictes ambientals i als drets socials afectats per l'emergència climàtica.

🌍 El joc és apte per a totes les edats a partir de 12 anys i pot ser utilitzat tant en l'àmbit educatiu formal com no formal, sent una eina d'interès també per a associacions lúdiques de joc de taula intergeneracionals.

👁️ Si també creus que és important adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes, i garantir modalitats de consum i producció sostenibles, hi ha diverses opcions de recompensa per donar suport al projecte, que inclouen des d'agraïments fins a obtenir una unitat del joc a preu especial, obtenir una samarreta, un llibre o fins i tot un taller del joc. Col·labora en goteo.cc/horitzo2080.

MOMO al món 🏫🌎

Normal 🫧

💡 MOMO Escola Viva és una escola cooperativa integral sense ànim de lucre d'Educació Infantil i Primària, situada a Esplugues de Llobregat, formada per professionals de l'educació viva i famílies, amb l'objectiu principal de fomentar la felicitat de la infància, satisfent les seves necessitats vitals i desenvolupant un major estat de consciència i connexió.

🏛️ El projecte es basa en tres pilars: l'acompanyament en entorns preparats des de l'amor i el respecte, la pluralitat de les persones que formen la comunitat escolar i l'evolució constant. Així les capacitats que es desenvolupen a MOMO són: autoconeixement, creativitat, treball col·laboratiu, eines de vida i visió del que necessita el món.

👉 🌍 El projecte de MOMO Escola Viva contribueix directament amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, com l'educació de qualitat, la igualtat de gènere, l'energia assequible i no contaminant, el treball digne i creixement econòmic, les ciutats i comunitats sostenibles i l'acció pel clima. Descobreix tota la seva trajectòria i recolza'ls en goteo.cc/momoenelmundo.

Impulsem el Canal Rural 🌾🐑

Normal 🫧

🚜 Sí, a Goteo no parem ni un moment i presentem aquest mateix mes de maig el nou Canal Rural.

📰 Hi podràs accedir en qualsevol moment per consultar novetats amb informació actualitzada sobre projectes i temàtiques rurals, a més de ser un útil historial per a aquells que busquen mantenir-se al dia sobre les iniciatives que es porten a terme en aquest camp a la plataforma.

📹 La nostra recomanació és doble: fes-li un cop d'ull per inspirar-te en el llançament de la teva campanya i aprofita la nostra invitació per assistir al taller gratuït sobre crowdfunding en el medi rural que hem organitzat per donar a conèixer les claus d'aquesta forma de finançament. Apunta't aquí.

I tu?

Normal 🫧

😙Creus que el micromecenatge no és suficientment conegut a la teva comunitat o a la teva organització? Dona suport perquè puguem continuar difonent el nostre coneixement entre iniciatives que necessiten finançament i donar un impuls important a la seva transició digital.

🙌 Escull la recompensa de la nostra campanya #Síguenoslacorriente i podràs sol·licitar una sessió digital de 2 hores per introduir el micromecenatge a la teva comunitat.

Ens veiem en 15 dies! 😜

Fins aquí hem arribat. Esperem que aquest butlletí t'hagi animat a seguir caminant cap la societat de totes i per a totes a la que ens anem acostant, poc a poc. Fins la propera!

TNos vemos en 15 días

Meet.coop

Seguint el nostre objectiu d’ajudar a desenvolupar l’economia dels béns comuns i el poder de les eines de codi obert, ara som membres de Meet.coop. Una cooperativa de reunions en línia que es preocupa per la privadesa i permet a les persones i organitzacions tenir reunions en línia de qualitat amb eines ètiques.

Meet.coop