🤯 Sabies que la paraula "vot" ve del llatí "votum", que era una promesa que es feia davant els déus per aconseguir alguna cosa desitjada? 🙌 Quan es feia aquest jurament, la persona es convertia en devota, és a dir, compromesa amb el seu vot i havia de complir-lo per no defraudar la divinitat i evitar rebre el seu càstig 👹. D'aquí també els vots de silenci, els vots matrimonials... i els vots electorals 🗳️. Si triar és descartar i decidir pot ser molt difícil, arribar a canviar una opinió que hem mantingut durant anys esdevé dificilíssim. Per aquesta ocasió, a la redacció ens hem preguntat ¿qui ens podria ajudar a qüestionar i superar creences arrelades, resistir la pressió social de l'entorn per pensar per nosaltres mateixes i proporcionar-nos nova informació per contrastar? 🤔

📬 En aquest butlletí et presentem tres campanyes que criden als quatre vents que les persones imprescindibles són les valentes que lluiten contra les injustícies i s'esforcen perquè les coneguis, com les companyes de Fraguas Revive en la seva lluita per reconstruir un poble expropiat pel franquisme, la família de Baynana impulsant una revista des de i sobre el col·lectiu migrant i tota la comunitat de Carne Cruda amb gairebé 10 anys d'activitat periodística independent. Coneix les seves campanyes, les seves propostes i dónales suport si et sents part d'elles. El teu vot compta 😜.

Fraguas Llibertat 🕊️

Fraguas 🫧

🏚️ El 2013 neix el projecte de Fraguas Revive en un poble abandonat des de 1968, expropiat (forçosa i fraudulentament) pel Franquisme i destruït amb pràctiques militars. El projecte tractava de reconstruir el poble de Fraguas al voltant de valors com l'autosuficiència, l'ecologia, la recuperació del patrimoni i la vida en comunitat.

🏡 Malgrat ser un projecte amb un impacte positiu en la demografia i l'economia local, ja que es troba en una de les zones més despoblades d'Europa, amb menys de 2 habitants per quilòmetre quadrat, la junta de Castella-la Manxa, propietària del terreny, no ho veu amb bons ulls. El 2017, 6 persones són condemnades com a especuladors immobiliaris, tot i que no es compleixen els requisits per a això: ni edificació de nova planta, ni urbanització, ni cap autorització.

💪La condemna imposa costejar la demolició del poble, fixada en 110.000 euros, o que 6 persones vagin a la presó durant 2 anys i 3 mesos. Avui dia, després de 10 anys de batalla judicial i d'haver esgotat totes les vies possibles, el projecte de Fraguas es centra a evitar que aquestes 6 persones ingressin a la presó. Dona'ls el teu suport solidari a goteo.cc/fraguaslibertad.

Baynana 🌿

Baynana 🫧

🌿 Baynana és gairebé un miracle. Crear un mitjà de comunicació a Espanya, sent refugiats sirians, era impensable. Però ho van aconseguir. Una enorme comunitat ens va acollir i ens va donar suport. I des de llavors, Baynana ha lluitat per acollir diversitat de perspectives i explicar històries importants però en molts casos infravalorades.

👁️ Baynana significa "entre nosaltres" i ens engloba a tothom: "nosaltres" som "totes", no hi ha "altres" o "ells". Fundada amb el suport de la Fundación porCausa, s'ha construït una revista que destaca per enriquir la narrativa des de i sobre la comunitat migrant, promovent la diversitat cultural i combatent els estereotips i discursos d'odi.

🌍 Ara necessiten un últim impuls per acabar de constituir-se com a mitjà de comunicació independent. Només un suport més per consolidar un projecte periodístic complet i que servirà d'inspiració a tots els mitjans creats per migrants que estan per venir a goteo.cc/hagamosposiblebaynana.

Carne Cruda ✊

Carne 🫧

🏛️ "Anem a proclamar la República!" és el clam de Carne Cruda, perquè la República Independent de la Ràdio es desvincula completament i construirà el seu propi estudi obert als seus oients en un local al centre de Madrid.

🎙️ Carne Cruda compta amb gairebé 10 anys de temporades finançades de manera independent, sense empreses ni partits polítics darrere. Convertit en el primer programa de ràdio d'Espanya finançat pels seus oients, segueixen lluitant cada dia per fer un periodisme crític i independent, informant des de camps de refugiats de Lesbos, a la Cañada Real (que continua sense subministrament de llum) en plena nevada de Filomena, a la frontera polonesa amb Ucraïna en el segon mes de la guerra i a molts altres llocs als quals creiem fermament que és necessari arribar per donar veu a aquells als quals els grans poders no escolten. Es desvinculen a una casa pròpia però segueixen allotjats virtualment a la web d'Eldiario.es.

✊ Ara que han decidit deixar l'estudi per trobar-se amb tota la comunitat i crear un lloc de trobada, uneix-te i fes possible aquest espai on puguis anar a veure'ls i on reunir-te per gaudir juntes de programes, concerts, presentacions, trobades, esdeveniments i molt més, a goteo.cc/vamosaproclamarlarepublica.

Taller Projectes Rurals 🌾🐑

Rurales 🫧

🚜¿T'entusiasma tot el relacionat amb la permacultura, repoblació, agroecologia, biodiversitat, sostenibilitat...? Estàs d'enhorabona i volem conèixer-te millor!

📰 Des del canal Rural impulsat per Goteo.org t'invitem a tu i al teu col·lectiu o organització a finançar el vostre projecte vinculat al món rural a través del crowdfunding.

📹 Aprofita el taller gratuït centrat en el medi rural que hem organitzat per donar a conèixer les claus d'aquesta forma de finançament, aquest dimarts 23 de maig de 10h a 12h. Apunta't aquí i impulsa el proper projecte d'impacte social!

I tu?

Normal 🫧

😙Creus que el micromecenatge no és suficientment conegut a la teva comunitat o a la teva organització? Dona suport perquè puguem continuar difonent el nostre coneixement entre iniciatives que necessiten finançament i donar un impuls important a la seva transició digital.

🙌 Escull la recompensa de la nostra campanya #Síguenoslacorriente i podràs sol·licitar una sessió digital de 2 hores per introduir el micromecenatge a la teva comunitat.

Ens veiem en 15 dies! 😜

Fins aquí hem arribat. Esperem que aquest butlletí t'hagi animat a seguir caminant cap la societat de totes i per a totes a la que ens anem acostant, poc a poc. Fins la propera!

TNos vemos en 15 días

Meet.coop

Seguint el nostre objectiu d’ajudar a desenvolupar l’economia dels béns comuns i el poder de les eines de codi obert, ara som membres de Meet.coop. Una cooperativa de reunions en línia que es preocupa per la privadesa i permet a les persones i organitzacions tenir reunions en línia de qualitat amb eines ètiques.

Meet.coop