Goteo

Goteo #251: ¡Journal, journal, journal! 🗞

🗞 Són les notícies les que fan el diari o el diari el que fa les notícies? A la Fundació ens vam fer aquesta pregunta, vam reflexionar i llançar aquesta setmana Wilder Journal: fanzine, revista electrònica i diari tot-a-la-vegada. El seu objectiu és fer contrapès a tant de pessimisme i ditopia, donant a conèixer projectes que ja estan en marxa oferint soluions i alternatives per a una societat justa. Esperem la gaudis tant llegint com nosaltres ho vam fer redactant-la!

📬 En aquest butlletí, doncs, volem destacar que si bé els diaris d'avui ompliran les papereres de demà, hi ha molts projectes que lluiten contra l'oblit i la desídia actual per centrar el seu esforç a dur a terme accions amb què cada cop hi hagi menys notícies relacionades amb la violència. Avui et parlem de Sir[a] Centre d'Atenció a Víctimes de Maltractaments i Tortura; Novact amb la seva campanya de suport a la defensa noviolenta de drets humans a Ucraïna; i Cura Sana, projecte de curtmetratge sobre el maltractament allunyat de sensacionalismes. Acompanya'ns.

Contra la tortura, seguim en peu 🚶‍

Imagen de la campaña Contra la tortura, sigamos en pie

🏠 Sir[a] és un Centre d'Atenció a Víctimes de Maltractaments i Tortura, dedicat a oferir suport terapèutic, jurídic i psicosocial que fins ara, han atès i acompanyat més de 750 persones afectades directament o indirectament per vulneracions de Drets Humans.

💔 En la majoria de casos, es tracta de persones que han estat supervivents de maltractaments i tortura en centres de detenció, en protestes, en conflictes armats o al llarg dels seus trajectes migratoris, entre d'altres escenaris.

✊ En tan sols els darrers 5 anys, tal com recull Amnistia Internacional, s'han denunciat casos de tortura a més de 140 països i és davant d'aquest escenari, que volen seguir drets, reportant cada abús i cada cas de tortura. Recolza'ls a goteo.cc/sigamosenpie!

Suport a defensa noviolenta de drets humans a Ucraïna 🇺🇦

Imagen de la campaña Apoyo a la defensa noviolenta de los derechos humanos en Ucrania

🙋‍ L'agressió dirigida pel govern de Rússia a la població ucraïnesa i la possibilitat d'una escalada militar de conseqüències devastadores té el potencial d'empènyer tota la humanitat cap al desastre: augmentar les capacitats militars, menysprear els recursos, ampliar el poder i l'abast de l'OTAN i mostrar indiferència davant de la violació dels drets humans i la situació de milions de persones.

🏗 Aquest micromecenatge té dos objectius principals: Visibilitzar i donar suport a les organitzacions ucraïneses que enforteixen la resiliència comunitària i donar suport financer a la Coalició 5am, que reuneix 16 organitzacions de drets humans que documenten i recullen proves dels crims de guerra comesos per l'exèrcit rus a Ucraïna.

👉 L'equip impulsor és Novact i fa 20 anys que dóna suport als moviments de drets humans i de construcció de la pau per aconseguir una societat lliure de conflictes armats i de violència en totes les seves dimensions, basada fonamentalment en la seguretat humana i la noviolència com a estratègia dacció transformadora per a un món pacífic, just, digne i equitatiu. Descobreix la seva inicitiva a goteo.cc/novactucrania.

Cura Sana 💃

Imagen de la campaña Cura Sana

📽 "Cura sana" tracta de la violència. Essencialment, del maltractament i com aquest afecta a la teva manera de veure el món i de relacionar-te amb les persones del teu voltant quan la violència va més enllà del cop.

👧 En aquest projecte de curtmetratge i malgrat la duresa de la situació que viuen les protagonistes, es vol mostrar la seva vida tal com passa: amb les coses bones, les dolentes i les agredolces. Un punt de vista sobre el maltractament allunyat de sensacionalismes, exposició pornogràfica de la violència, paternalismes i revictimització.

❤️ El seu objectiu és arribar a la majoria de sectors de la societat possibles, portant el missatge universal d'amor i cura que s'hi transmet. En especial a aquelles persones que es veuen més afectats per la violència de gènere, la violència infantil i la violència intrafamiliar, la producció de les quals pots fer possible col·laborant a goteo.cc/curasana.

MatchMED! 🌊

Imagen de la convocatoria Matchmed

🗓 Aquesta setmana vam poder celebrar el molt esperat esdeveniment "MatchMED: Multipliquem l'impacte dels fons publicoprivats a través de les finances alternatives a la Mediterrània!"

😊 L'objectiu del seminari va ser reunir actors públics i privats de tota la Mediterrània amb representants de plataformes de crowdfunding i promotors de campanyes passades i presents per discutir els desafiaments i oportunitats del matchfunding com a eina per finançar el desenvolupament sostenible a la regió del Mediterrani.

🌊 T'ho vas perdre? Aquí podràs recuperar la sessió final.

PiztuMETA2022! 🚀

Imagen de la campaña PiztuMETA2022

🚀 Com ja sabràs, PiztuMETA! és molt més que una convocatòria per finançar projectes culturals: és una oportunitat de formació i testeig de cadascun dels projectes amb la seva comunitat potencial o el seu mercat, en el cas de els projectes de tall més emprenedor. Aquest és un valor afegit que no té cap altre procés de finançament a excepció del crowdfunding o micromecenatge. Especialment a Goteo.org, on tots els projectes llançats tenen com a missió l'impacte social i són recolzats pel nostre equip d'assessoria, acompanyament i màrqueting.

😜 La data límit per presentar projectes és el proper 23 de juny a les 15h i ens encantarà rebre el teu a meta.goteo.org. Tindràs a la teva disposició i des del començament una completa formació presencial o online i assessories personalitzades. Aquest suport és la raó principal per la qual el percentatge dèxit a MetaKultura és del 97%.

Journal, Journal, Journal 🗞

Imagen del lanzamiento Wilder Journal

😮Ja l'has vist? És alhora magazín digital, fanzine i el "Wilder Journal" de Platoniq!🎉

🔥A la seva primera edició vam reunir experiències i experimentem en primera persona amb noves maneres d'impulsar la democràcia: "El poder de (des)informar: un viatge a lloms del vespertili homo", "Democratic Funding: la ciutadania tria el seu futur. Límits i esperances en Pressupostos Participatius i Matchfunding", "Quin paper tenen les institucions culturals en la propagació de desinformació?"... són alguns de la dotzena d'articles que t'esperen perquè els llegeixis al teu ritme.

🤗 Entra-hi ara i devora'ls a journal.platoniq.net!

Ens veiem en 15 dies! 😜

Fins aquí hem arribat. Esperem que aquest butlletí t'hagi animat a seguir caminant cap la societat de totes i per a totes a la que ens anem acostant, poc a poc. Fins la propera!

Meet.coop

Seguint el nostre objectiu d’ajudar a desenvolupar l’economia dels béns comuns i el poder de les eines de codi obert, ara som membres de Meet.coop. Una cooperativa de reunions en línia que es preocupa per la privadesa i permet a les persones i organitzacions tenir reunions en línia de qualitat amb eines ètiques.

Perquè puguem seguir ajudant a que més i més iniciatives cíviques es facin realitat

DÓNA A FUNDACIÓ GOTEO

Alguns dels nostres projectes

BUEY IBÉRICO DE BELLOTA BUEY IBÉRICO DE BELLOTA

Per: BUEY IBERICO DE BELLOTA

Desenvolupament agrorural

Carne de Buey agroecológica producida en la dehesa Extremeña aprovechando la BELLOTA.

€ 9.793 aconseguit


1 dies Queden

 
Reverdeciendo la Ronda Sureste de Cáceres Reverdeciendo la Ronda Sureste de Cáceres

Per: Asociación Amigos de la Ribera del Marco

Participació ciudadana

La Ribera del Marco Sostenible Caudal de vida y Cultura

€ 3.922 aconseguit


32 dies Queden

La clínica de la Bicicleta La clínica de la Bicicleta

Per: Clínica de la Bicicleta

Energia i sostenibilitat

Necesitamos tu ayuda para cambiar de local (debido al precipitado incremento del alquiler) y así iniciar nuevos proyectos en La Clínica

€ 8.938 aconseguit


31 dies Queden

 
Polvo de Ángel Polvo de Ángel

Per: Gente Mala Films

Crear cultura

Cuando el techno suene en el infierno, el cazador será la presa…

€ 7.135 aconseguit


22 dies Queden

VEURE MÉS PROJECTES

Telegram Twitter Facebook Instagram

Una iniciativa de:

Fundación Goteo