Goteo

Goteo #286: Existir és resistir

🗣 Fa tres anys que ens va deixar l'activista i comunicadora antiracista bell hooks. Gràcies a l'escriptora, hem pogut accedir a una de les reflexions més rellevants en els últims anys sobre les desigualtats derivades de la raça, la classe i el gènere. Deutores del seu pensament, comprenem que la cultura i l'educació són actes essencialment polítics, contra l'hegemonia i arrelats en la lluita anticolonial.

🌟 La comprensió de la discriminació racial com un element invariable en les nostres societats és el que ens permet recordar la nostra habilitat per a acompanyar (o ser acompanyades), per a superar aquests moments i avançar juntes (o detenir-nos o retrocedir) cap a una vida plena i lliure d'opressions.

📬 En aquest butlletí parlem de projectes que actuen enfront del racisme amb autoorganització, espais de debat, conscienciació social i suport mutu. Vols conèixer-los? Som-hi!

Fes! Festival de Cultures en resistència #AccióMigrant

🎭 Tens plans per al 21 de juny? Et presentem la tercera edició del festival “Fes!”, un projecte que aglutina experiències artístiques, projectes culturals d'impacte social i espais de diàleg i trobada.

🤗 El festival ofereix una programació diversa emmarcada en l'ecosistema cultural barceloní, però amb la mirada posada en aquelles persones que han nascut al Sud Global i desitgen impulsar una cultura transformadora.

🧡 Si tu també creus que la cultura ha d'establir les bases perquè les persones intervinguin en l'esfera pública i participin activament en els debats socials i polítics que ens afecten, pots participar en: goteo.cc/acciomigrant

Denunciem el racisme

👀 SOS Racisme Catalunya és una entitat sense ànim de lucre que des de 1989 treballa per a acompanyar a persones o entitats víctimes del racisme. Paral·lelament, fan treballs de sensibilització i organització per a conscienciar a la població sobre el racisme en totes les seves formes.

🤯 Només durant l'any 2023 han atès un total de 628 persones o col·lectius de més de 83 municipis catalans diferents. Però per a seguir amb el seu treball de denúncia i acompanyament a les persones, necessiten ampliar els recursos de l'associació i ampliar el servei d'atenció i denúncia.

✊🏽Per això, han llançat la seva campanya per a ampliar l'equip de formadores i persones especialitzades, amb l'objectiu de promoure una ciutadania mobilitzada per l'antiracisme. Pots participar en: goteo.cc/sosracisme

I tu?

😙 Creus que el micromecenatge no es coneix prou en la teva comunitat o en la teva organització? Dona'ns suport perquè puguem continuar divulgant el nostre coneixement entre iniciatives que necessiten finançar-se i donar-li un impuls important a la seva transició digital.

🙌 Tria la recompensa en la nostra campanya #Síguenoslacorriente i podràs sol·licitar una sessió digital de 2 hores per a introduir el micromecenatge en la teva comunitat.

Ens veiem en el pròxim butlletí!😜

Fins aquí arribem. Esperem que aquest butlletí t'hagi animat a continuar caminant cap a la societat de totes i per a totes a la qual ens anem acostant, a poc a poc. Fins a la pròxima!

Perquè puguem seguir ajudant a que més i més iniciatives cíviques es facin realitat

DÓNA A GOTEO

Alguns dels nostres projectes

Fes! Festival de Culturas en resistencia #AccióMigrant Fes! Festival de Culturas en resistencia #AccióMigrant

Per: Connectats Cooperativa

Crear cultura

Por un ecosistema cultural diverso y consciente

€ 1.530 aconseguit


28 dies Queden

 
Denunciemos el racismo. Denunciemos el racismo.

Per: SOS Racisme Catalunya

Generar ocupació

Apoya la lucha antirracista.

€ 8.691 aconseguit


38 dies Queden

VEURE MÉS PROJECTES

Telegram Twitter Facebook Instagram

Una iniciativa de:

Fundación Goteo