Goteo

Goteo #233: És la teva decisió! 🤗

💪 Aquesta setmana a la redacció vam estar parlant sobre la presa de decisions. Vàrem acordar que moltes vegades reflecteixen més les nostres esperances que els nostres temors, ningú està fora de perill de cometre un error ocasional i, gairebé sempre, només cal reconèixer-ho i disculpar-se. Certes equivocacions, però, són de tal magnitud que ho canvien tot i en recordem algunes ben famoses: Bilbo Saquet recollint l'Anell a la cova de el drac, la ciutat de Troia acceptant el regal d'un enorme cavall de fusta, Jack renunciant a pujar a la taula amb Rose en la pel·lícula de Titanic ... Molt per aprendre!

📬 En aquest butlletí volem animar-te a conèixer tres meravellosos projectes que van prendre la decisió de canviar per bé el rumb establert i als quals donem suport amb tot el nostre cor: una iniciativa de legislació popular a favor de la implantació d'una renda bàsica incondicional; la reobertura d'un centre de creació cultural africà i afrodescendent a Madrid; la creació d'una revista on parlar de les cures maternes i posar-les al centre de l'agenda.

🤗 Aquestes són les nostres propostes ... tu decideixes!

ILP Renta Básica 🗳

🗳 Aquesta iniciativa a favor de la implantació d'una Renda Bàsica Incondicional sorgeix com a evidència de la necessitat de crear l'eina definitiva que acabi amb la pobresa (en aquest cas, en l'àmbit de la Comunitat Autònoma Basca).

💛Es tracta d'aconseguir, a través d'una iniciativa ciutadana, una nova llei que estableixi que per tenir una vida digna es precisa d'un ingrés -pagat per l'administració pública-, com a fruit d'una reforma fiscal més redistributiva. Això comporta una campanya pública d'informació, amb recollida de signatures que avalin aquesta petició al parlament i l'obligui a abordar aquest assumpte.

🎈 Per fer possible una renda bàsica que sigui compatible amb altres activitats i altres ingressos, dóna suport a aquesta iniciativa i signa per ella a goteo.cc/ilprentabasicaeuskadi.

Centre Cultural de Consciència Afro 🌍

⏩ Són temps de canvi. Aquest 2021 acaba la residència al Centre de Creació Contemporània Matadero de Madrid, però no permetrem que Consciència Afro desaparegui. Aprofitarem aquest punt d'inflexió per fer un pas endavant i construir un espai propi i independent.

✊ Per això es llança campanya amb l'objectiu d'obrir un centre cultural que promogui la creació i difusió de les cultures africanes i afrodescendents a Madrid i que es converteixi en un punt de referència de societat.

👉 Tu pots recolzar-les a goteo.cc/centroculturaldeconcienciaafro.

MaMagazine 🌳

🪆 "Arriba un nadó a la teva vida i 'boom! Te la bombardeja" ens diu Mamagazine, "però els enderrocs que et cauen a sobre no són els plors de la teva criatura. Ni la seva criança. És la manera en què maternem on resideix el problema".

💜 Si tu també creus que les mares es troben soles, molt soles, en una tasca tan transcendent i necessiten que la maternitat surti de l'àmbit del privat i impregni els àmbits social i polític... aquesta és la teva revista.

👉 Per compartir i alleujar els rigors de la criança. Per parlar de cures i posar-les al centre de l'agenda. Perquè t'exploti el cor i no el cap, ha nascut aquesta iniciativa i pots unir-te a ella a goteo.cc/mamagazine.

🚀 Exitòs llançament de #PiztuMeta2021

🗓 A una setmana de l'inici de les 15 fantàstiques campanyes per impulsar la cultura a Guipúscoa, ja s'han rebut 18.799 € per part de la ciutadania i 15.767€ provinents de la Diputació Foral de Guipúscoa.

✌️ Recorda que en campanyes matchfunding, una institució pública o privada, en aquest cas la Diputació, dobla l'aportació realitzada a cada projecte fins a 100€ per donant. Així multipliquem els recursos per a cada projecte.

🤙 També hi ha un període que dura només 24 hores, en què les vostres aportacions es multiplicaran x3. Si vols assabentar-te de tot, recorda seguir-nos a les nostres xarxes a Facebook, Instagram, Twitter i LinkedIn

💙 Seminari BlueCrowd 7 d'Octubre

🗓 Aquest proper 7 de d'octubre a partir de les 10 del matí tindrà lloc el Seminari Internacional sobre finançament cívic i matchfunding.

🧮 Durant el seminari es mostraran els resultats de l'anàlisi realitzada pels socis del projecte en l'ús potencial dels fons europeus per cofinançar iniciatives cíviques de crowdfunding, a través d'un conjunt de bones pràctiques relacionades amb les iniciatives de crowdfunding cívic dutes a terme per institucions públiques.

L'esdeveniment forma part de les activitats en execució del projecte Blue Crowdfunding, finançat pel Programa INTERREG-Med. Entre el panell d'expertes en crowdfunding estarà la nostra companya Chiara Rutolo i esperem tant aportar com aprendre molt d'altres entitats. La inscripció està disponible aquí.

🤗 El poder de (des)informar

🗞 Saps quina va ser la primera #fakenews de la història? Què podem aprendre dels rumors històrics per combatre la #desinformació? Com s'aborden aquestes preguntes des Fundació Platoniq?

✅ Totes les respostes les trobaràs en aquest brillant article de la nostra companya Marta Anducas, on mirem enrere per entendre com ha evolucionat la producció, distribució i consum de rumors.

👉 En ell posem el focus en la joventut i el personal bibliotecari i docent, protagonistes en el procés de construcció d'una ciutadania activa amb capacitat crítica. Fes-li un cop d'ull aquí.

Ens veiem en 15 dies! 😜

Fins aquí hem arribat. Esperem que aquest butlletí t'hagi animat a seguir caminant cap la societat de totes i per a totes a la que ens anem acostant, poc a poc. Fins la propera!

Meet.coop

Seguint el nostre objectiu d’ajudar a desenvolupar l’economia dels béns comuns i el poder de les eines de codi obert, ara som membres de Meet.coop. Una cooperativa de reunions en línia que es preocupa per la privadesa i permet a les persones i organitzacions tenir reunions en línia de qualitat amb eines ètiques.

Perquè puguem seguir ajudant a que més i més iniciatives cíviques es facin realitat

DÓNA A FUNDACIÓ GOTEO

Alguns dels nostres projectes

ABUELAND ABUELAND

Per: Joly Navarro Rognoni

Salut i cures

La tierra donde las abuelas y los abuelos son los protagonistas de los cuidados.

€ 10.711 aconseguit


40 dies Queden

 
Abril se fue en noviembre Abril se fue en noviembre

Per: Rosa Cabrera Díez

Crear cultura

Corto de ficción que narra el viaje emocional de una superviviente por suicidio y su proceso de duelo a lo largo del tiempo.

€ 7.791 aconseguit


39 dies Queden

KAF cosméticos KAF cosméticos

Per: KAF cosméticos

Desenvolupament agrorural

Ética cosmética

€ 4.291 aconseguit


5 dies Queden

 
PATRIA PATRIA

Per: Mikel Garrrido

Crear cultura

La historia de un nacimiento prematuro en la oscuridad de Caracas

€ 2.250 aconseguit


20 dies Queden

VEURE MÉS PROJECTES

Telegram Twitter Facebook Instagram

Una iniciativa de:

Fundación Goteo