Canal Red ✋

🥰🥰 Es pot estimar Ibai Llanos i Iridia al mateix temps? Per descomptat que sí. Pot preocupar-nos la manera massiva i àgil amb que compartim contingut d'entreniment divertit, comparada amb l'escassetat i lentitud amb que compartim contingut de denúncia més dur? També.

😅🤗 A Goteo, acostumades com estem a comunicar tant, fa poc ens vam adonar que no només "el que no s'explica pot fer la impressió que no existeix", sinó que una forma constructiva de concebre un bon mitjà de comunicació seria, simplement, veure'l com una comunitat parlant-se a si mateixa. Del que ens il·lusiona, del que ens preocupa, del que podem fer millor, de com ho farem... Les xarxes socials han aconseguit ser això i el nostre desig és que ho segueixin sent sempre. També ho desitgem per a la premsa més tradicional, que pot ser educativa, transformadora i empoderant o pot ser embrutidora, immobilista i aclaparadora. Una convicció? Que sense llibertat, a la premsa i a la resta de xarxes, només els quedarà ser allò segon.

🤯😊 Sense saber ben bé com, aquestes elucubracions en aquests darrers temps s'han materialitzat en el llançament de potents campanyes relacionades amb mitjans de comunicació plurals. El descomunal suport rebut ens ha aclarit qualsevol dubte que poguéssim haver tingut sobre la seva urgent necessitat i, una vegada més, ens dóna ales per agrair tanta energia, per seguir atentes i disposades a acompanyar moltes més iniciatives. Així com algú va dir que, “si tinguéssim prou voluntat, gairebé sempre tindríem mitjans suficients…”. Doncs toca dir que amb tanta voluntat, aquest “gairebé sempre” va camí de convertir-se en “sempre”! Moltíssimes gràcies!

📬 En aquest butlletí presentem la creació d‟un mitjà d'esquerres i independent en forma de canal global; el projecte que per primera vegada a la història del periodisme espanyol es posiciona com l'únic grup de comunicació amb el seu accionariat principal liderat per dones; i finalment, una proposta educativa a l'etapa de secundària basada en un acompanyament amorós, conscient i respectuós. (No sabem si hi ha un projecte de diari escolar al centre, però en cas que no n'hi hagi, des d'aquí ja us llancem la invitació al preciós ofici de compartir experiències, connectar vides i donar conèixer el que succeeix en aquest nostre món sempre en moviment 😜). Som-hi amb les iniciatives!

Canal Red ✋

Canal Red ✋

🤔 Un plató? Treballadores? Material de bona qualitat? Col·laboradors internacionals? Muntar un mitjà de comunicació a nivell global no és senzill ni barat i aquest crowdfunding és l'impuls necessari per assolir aquest projecte.

✋ A Canal Red compten amb un equip amb experiència prèvia en la comunicació que sempre ha lluitat per la llibertat dels mitjans i per la defensa dels drets i llibertats. Un equip de persones compromeses i lluitadores que no cedeix davant de les pressions, els xantatges i les amenaces. Un equip que està compost per dones i homes com tu, de carn i ossos, que sap què és sentir-se desplaçat i només davant d'un sistema dominat pels de sempre.

👉 Si també creus necessari un mitjà d'esquerres i independent en forma de canal global, acompanya'ns en aquesta aventura a goteo.cc/canalredfasedos.

Crónica Libre 📰

Crónica Libre 📰

📰 "Crónica Libre" és un nou mitjà de comunicació que té com a objectiu la investigació en estat pur, com van demostrar amb les primeres exclusives destapant el #FerrerasGate o la corrupció d'agents de la UDEF. Reportatges i entrevistes d'actualitat tant nacional com internacional.

🦾 Amb una agenda compromesa amb la societat, donen veu als sectors menys escoltats, com l'Espanya buidada, el Tercer Sector i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, com a valor afegit. Amb la seva producció pròpia de continguts audiovisuals (entrevistes, documentals i programes) volen ser un fòrum de debat i opinió en un país on només un 15% dels mitjans de comunicació compta amb directives.

👉 Recolza el projecte que, per primera vegada en la història del periodisme espanyol, es posiciona com l'únic grup de comunicació amb el seu accionariat principal liderat per dones, aportant a goteo.cc/cronicalibre.

El Planter 🌱

El Planter 🌱

🌱 El Planter és una proposta educativa a l'etapa de secundària, al Baix Montseny (Barcelona), centrada en la plenitud, la felicitat, i en una convivència enfocada a cuidar les persones i les relacions. Basada en un acompanyament amorós, conscient i respectuós dels processos i dels ritmes de creixement de totes les persones membres de la comunitat educativa (joves, acompanyants/educadores i famílies).

🏡 Centrat en l'aprenentatge significatiu i per motivació, transformant l'educació per posar la VIDA al centre, aquest any han iniciat el setè curs i continuen apropant a l'aprenentatge adolescent la possibilitat de reinventar l'estructura organitzativa i participativa: aprenent i practicant, dia a dia, recursos i habilitats de la Comunicació NoViolenta, generant espais de diàleg, de cocreació, de presa de decisions, de restauració i resolució de conflictes.

👉 Pots donar aquesta via educativa i replicar-la en molts més llocs, recolzant-les a goteo.cc/elplanter22.

¡Última sesión Tejiendo Alianzas para impulsar tu campaña #ESS!

El Planter 🌱

Els 3 Tallers han estat un èxit i acabarem el curs celebrant-lo amb magnificència! Demà dijous, des de la Fundació Platoniq, oferim una trobada online adreçades a cooperatives i entitats que busquen finançar-se a través del crowdfunding, que comptarà amb la valuosa presència i participació de projectes tan reeixits com Psicoopera, Projectes Dunia (Tarpuna), Cantant a través del mur, Pa i roses, Plantem un cep a Barcelona, La vivenda cooperativa és transformadora i Herrian Xaltoka. Fes-li una ullada a la presentació i apunta't si pots.

TROBADA ONLINE: Espai d'intercanvi de coneixements, experiències i bones pràctiques per impulsar projectes
Dijous 1 de desembre (10:00-12:30)

S´organitzarà una trobada online de 2,5 hores que permetrà l'intercanvi d'experiències i bones pràctiques. Es tracta d'establir un lloc de trobada entre entitats i projectes que pugui generar sinergies a curt i mitjà termini per tal de reforçar-ne el paper i impulsar noves iniciatives. Aquest esdeveniment reunirà organitzacions públiques i privades dinamitzadores de l'ESS i impulsors de projectes que representaran amb les seves iniciatives els diferents ODS.

Ens veiem en 15 dies! 😜

Fins aquí hem arribat. Esperem que aquest butlletí t'hagi animat a seguir caminant cap la societat de totes i per a totes a la que ens anem acostant, poc a poc. Fins la propera!

TNos vemos en 15 días

Meet.coop

Seguint el nostre objectiu d’ajudar a desenvolupar l’economia dels béns comuns i el poder de les eines de codi obert, ara som membres de Meet.coop. Una cooperativa de reunions en línia que es preocupa per la privadesa i permet a les persones i organitzacions tenir reunions en línia de qualitat amb eines ètiques.

Meet.coop