Comprar per Internet d'acord amb els teus propis valors a vegades és complicat 😶 Però no estàs sola i per això et proposem crear entre totes "La Zona": un mercat digital on trobar productes i serveis de proximitat, ètics i respectuosos amb les persones i el medi ambient. I que per descomptat et arribaran a casa de la manera més sostenible possible! 🥰

¿Qui impulsem La Zona?

Som diverses les entitats que estem treballant per fer de La Zona el mercat digital que ens mereixem. A moltes ens coneixeràs però potser alguna sigui nova per a tu. Comencem per Opcions: cooperativa sense ànim de lucre que impulsa el consum conscient publicant informació per consumir menys i millor i oferint avantatges per a la seva base social. Al costat d'ella, donant a conèixer el projecte està Agència Talaia, que exerceix el periodisme com a eina de transformació social i ofereix serveis comunicatius integrals a diferents col·lectius. Per dur endavant un portal així, Coopdevs és clau com a cooperativa que aporta solucions tecnològiques, desenvolupant programari lliure i participant en projectes de codi obert. Si la unió fa la força, que aquest projecte estigui participat per la Federació d'Ateneus de Catalunya com a entitat que agrupa, potència, facilita i millora la tasca de les entitats socioculturals de tot Catalunya, és garantia de múscul. En estreta relació amb petites empreses arrelades al territori, comptem amb les xarxes i el saber fer de Fent País, cooperativa que ofereix paquets d'experiències per gaudir des del respecte i l'autenticitat. I perquè arribi tot en un temps rècord i en les millors condicions laborals per les seves treballadores, comptem amb Koiki, empresa de repartiment de paqueteria ambientalment sostenible i generadora d'oportunitats laborals per a persones en situació d'exclusió social. Finalment, la nostra humil aportació des Goteo és aportar totes les eines de què diposem perquè iniciatives de l'Economia Social i Solidaria como aquesta, a través de les tecnologies obertes, la innovació, l'accés al finançament i la generació de comunitat, impulsin el canvi social i cultural cap a una societat més ètica i col·laborativa.

Què diferencia La Zona d'altres mercats digitals?

La Zona serà única, singular, especial i ben diferent del que coneixem fins ara. I creiem que t'agradarà perquè ...

  • Els productes i serveis que trobaràs són de cooperatives i empreses que treballen amb criteris de sostenibilitat, responsabilitat social, proximitat i respecte pel medi i les persones.
  • A més de comprar i contractar serveis, et permetrà obtenir informació sobre l'impacte del teu consum, guies per consumir de manera responsable i informació de les alternatives que tens a l'abast.
  • La logística que hi ha al darrere és sostenible. Això vol dir que no hauràs de patir per les emissions de CO2 derivades del transport.
  • Promou la intercooperació i la visibilització mútua entre totes les iniciatives que en formin part, perquè creiem que el que ens fa créixer és la cooperació i no la competició.

La Zona és, sobretot, un projecte col·lectiu perquè no volem deixar ningú enrere. Productors, empreses de serveis i distribuïdors ens hem unit perquè La Zona sigui el mercat digital de referència. I és que... Molta gent petita, en llocs petits, fent coses petites, ¡pot canviar el món!

Ens ajuder a fer-ho possible? Entra ara a La Zona