✊ El que defineix a una comunitat podria ser la seva capacitat de respondre unida davant d'un repte compartit futur, passat o present. A la comunitat connectem amb les altres persones i la nostra capacitat de resposta es multiplica fins al punt de fer certa la dita que «el poder de la gent és més fort que la gent en el poder".

📬 En aquest butlletí us parlem de campanyes on la comunitat, en temps de crisi, respon autoorganitzant-se per donar resposta col·lectiva a través del crowdvocacy (o "govern de la multitud") que és com anomenem al procés distribuït i coordinat entre diferents plataformes on les iniciatives cíviques poden: amplificar la seva influència, obtenir recursos i estimular el lideratge de la difusió per a la promoció d'iniciatives cíviques.

😉 Dóna-li una ullada i segueix en contacte amb el teu entorn. Segur pots proposar i aportar en alguna iniciativa.

Vaga de Lloguers 🏠

🗝 A partir d'avui, 1 d'abril, moltes famílies no podran fer front al pagament del lloguer a causa de la crisi provocada pel Covid-19. Aquesta campanya pretén crear una #CaixaDeResistència per les persones que es sumin a la campanya #VagaLloguers estiguin cobertes i acompanyades pel moviment pel dret a l'habitatge.

✊🏼 Aquesta campanya és també per deixar clar que l'impagament és un acte polític, una exigència a un govern perquè vetlli per les necessitats de milions d'inquilines que no podran pagar el seu lloguer.

👉 El 2008 vam salvar la banca, ara toca salvar les persones donant suport a la Vaga de Lloguers

We are Greenhope 🌱

🏥 Donada la situació en què ens trobem actualment hi ha la necessitat d'ajudar i donar suport als centres hospitalaris. En aquest cas, hi ha un acord amb l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau per fer-los la donació de tots els diners recaptats en aquesta campanya solidària.

🛌 Els diners aniran destinats a comprar material sanitari, contractar més personal per millorar el servei de l'hospital i incrementar el nombre de llits per tractar més pacients, entre d'altres.

👉 Sigues part de l'esperança i uneix-te a We are Greenhope

20.000 màscares 😷

🚨 Davant la situació de crisi en què està sumit el nostre país, hem estat testimonis del gran impacte que estan tenint les petites accions solidàries de les empreses i la ciutadania.

💙 En aquesta línia, un grup de pimes espanyoles han volgut unir el seu treball i esforç i posar en marxa un projecte per proporcionar als centres sanitaris i hospitals 20.000 màscares per facilitar la protecció de les professionals.

👉 Dóna-li suport i ajuda a fabricar 20.000 màscares.

Crowdvocacy i CoronaZero

Per acabar, volem compartir aquí algunes iniciatives que considerem interessants.

FrenaLaCurva és una plataforma ciutadana formada per activistes, voluntàries, makers, empreses, organitzacions socials i laboratoris d'innovació oberta llançada pel Govern d'Aragó. Amb ella es vol establir ponts entre persones amb necessitats a causa de les mesures d'aïllament contra el coronavirus i persones voluntàries, institucions i comerços que puguin solucionar-les.

BarcelonaDesdeCasa és unnou espai web desenvolupat per Decidim que recull les mesures municipals impulsades per ajudar a la ciutadania, amb una atenció especial a les persones més vulnerables.

Canal #Coronazero, com ja sabràs, és la proposta de posar a comissió 0% la nostra plataforma de crowdfunding i crowdsourcing a disposició de les iniciatives orientades a fer front a la crisi provocada pel Covid-19. Creiem que és en aquestes delicades circumstàncies on és més necessari que mai donar un pas al front i aportar allò que se'ns dóna millor, el finançament de projectes a través del micromecenatge de la ciutadania.

Ens veiem en 15 dies! 😜

Fins aquí arribem avui. Esperem que aquest butlletí t'hagi animat a seguir caminant cap a la societat de totes i per a totes a la qual ens anem acostant, a poc a poc. Fins la propera!

(Banner Credits: Connected Dance People per Studio Paint-Ing)