🏭 Aquest passat diumenge 19 de desembre va acabar MatchImpulsa, la iniciativa de Càtedra Oberta impulsada el passat 10 de novembre per finançar col·lectivament l'activitat d'una desena de projectes de Barcelona per a la plataformització digital amb programari lliure i enfocament feminista i procomú.

😌 Amb el suport i cofinançament del grup de recerca acció Dimmons (IN3 UOC), l'Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa aquest salt de l'economia social i solidària i col·laborativa de Barcelona busca enfortir el cooperativisme de plataforma amplificant el seu abast i oportunitats i contribuint al benestar de les persones i el dret a la ciutat.

ℹ️ D'aquesta primera convocatòria en podem estar molt satisfetes, ja que s'ha comprovat que aquesta fórmula segueix funcionant a ple rendiment com a eina de suport coresponsable i ha servit perquè la ciutadania pogués mostrar el seu suport a aquesta iniciativa.

Aquí et compartim algunes xifres...👇👇

Després de la ronda única de finançament de 40 dies, aquesta edició finalitzava amb uns resultats més que positius:

  • 8 projectes finançats amb èxit.
  • Recaptació total de 125.312 €, del quals 40.312 € corresponen al "Crowd" (quantitat donada poer la ciutadania) i 85.000 € de "Match" (aportats per MatchImpulsa), que suposen el 68% del total de los fons recaptats per les 8 campanyes.

Destacar també, que en haver-hi un projecte que malauradament no va assolir el seu objectiu mínim, i per altra banda, com algunes de les campanyes tampoc van esgotar la bossa de 8.500 € que MatchImpulsa posava a la seva disposició, una vegada finalitzades les campanyes, es va repartir aquest romanent entre els 8 projectes, tenint en compte el nombre d'aportacions aconseguides i els fons obtinguts.

Sobre els objectius principals del MatchImpulsa, volem recordar que es basen en accelerar econòmicament projectes amb necessitats per digitalitzar-se a partir de la covid-19, intercooperar digitalment, revertir l’escletxa digital de gènere, desplegar mesures i plans d’igualtat, crear i reforçar ecosistemes estratègics d’Economia Digital Feminista (Digista), de l’Agroecologia Digital i d’economia col·laborativa de Barcelona (BarCola), afavorir la internacionalització d’empreses i ecosistemes que formin part de MatchImpulsa i incorporar la recerca acció per divulgar i obrir el coneixement generat.

També accelerar econòmicament projectes amb programes d’acompanyament en la capacitació digital i de digitalització del model de negoci amb l’ús d’eines innovadores de finançament com el matchfunding, desplegar xarxes i nodes de col·laboració de l’economia circular local i, finalment, enxarxar empreses amb valors de l’ESS amb empreses tecnològiques.

Esperem que aquesta campanya de micromecenatge hagi donat un impuls important al programa i aquí estarem per a properes edicions. Seguim!