🤗Tot és possible amb la lluita constant, amb les mobilitzacions i l'empenta de molta gent!

📬 Aquest butlletí d'inici d'any va per totes les persones que no es rendeixen. Va per a les que s'organitzen per afrontar la gentrificació dels seus barris, mantenen viva la necessària memòria històrica per entendre la societat en què vivim i generen nous documents per seguir avançant en democràcia. Feliç inici d'any 2020 a totes!

Margalida 👩

🎥 Aquest projecte documental creatiu neix a partir del misteri d'una cançó clau en la lluita antifranquista dels anys 70 a Espanya. La cançó es titula 'A Margalida' de Joan Isaac i parla d'una dona desapareguda. La lletra diu 'no sé on ets, Margalida', però... qui és Margalida?

🌼 Margalida Bover va ser l'amant de Salvador Puig Antich, el jove anarquista conegut per ser l'últim condemnat a mort per garrot vil durant la dictadura de Franco. Ell tenia 24 anys i ella 21. En aquesta iniciativa anem a la recerca de Margalida, qui ja no està perduda, és a Mallorca i té 66 anys. Ha estat molt de temps callada i ara vol parlar.

❤ Fes la teva aportació per a convertir-te en coproductora d'aquest fascinant documental a Margalida.

Anna Povo 🤲

🤲 Aquest petit taller de moda barcelonina vol reinventar el seu projecte per fer-lo més sostenible, col·laboratiu i seguir millorant cada dia. La situació actual de barri del Born les obliga a tancar la seva botiga, però no pensen rendir-se així com així. Es traslladen per transformar-se, obrir el seu espai a joves dissenyadores i posar en marxa una botiga en línia.

🧵 Aquest nou espai, la botiga-taller, acollirà una diversitat d'utilitats per a molta gent sense haver de pagar res a canvi o acordant simples intercanvis. Altres emprenedores que estiguin començant podran utilitzar el taller per iniciar la seva pròpia producció i podran teixir alternatives de la forma més enriquidora, versàtil i social.

❤ Entra i forma part d'aquesta iniciativa amb Anna Povo.

Febrer Republicà ✊

❤️ Febrer Republicà és, fonamentalment, una celebració dels valors democràtics i una festa de la llibertat. Una trobada d'homenatge al republicanisme, amb jornades universitàries a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Sevilla, per acostar-se al coneixement de la molt desconeguda Primera República i les seves aportacions a la comprensió profunda de les nostra diversitat i problemàtica.

💛 La seva característica diferencial és la de ser l'únic homenatge que es realitza al nostre país al republicanisme laic espanyol del segle XIX.

💜 Tu pots promoure el republicanisme laic entre la ciutadania amb la teva aportació a Febrer Republicà

Empremta Democràtica 🏛️

Com hauràs comprovat al nostre bloc, després de llegir articles com La memòria històrica com a bé comú, L'Espanya buida i els seus incendis o Desenvolupament Rural, a Fundació Goteo ens prenem molt seriosament els valors que suporten l'ecologia, la democràcia i la societat sana en el seu conjunt.

Objectius com la Igualtat de Gènere, l'Educació o al Desenvolupament Agrorural són vitals per a nosaltres i a ells fem referència quan parlem de #EmpremtaSocial, #EmpremtaEcològica i # EmpremtaDemocràtica a les nostres xarxes socials i informes.

Així celebrem cada petit avanç, convidant-te a participar donant suport a les iniciatives que pots trobar a la nostra plataforma i animant-te sempre a impulsar nous projectes per a formar part del canvi. La teva energia és el motor de tot això! Per això, inassequibles al desànim, aquí ens tindreu defensant drets i posant la vida al centre.

Ens veiem d'aquí a quinze dies!