📚 Avui recordem la tesi doctoral de Roberto Sancho Larrañaga on va exposar que la violència política a mitjans dels noranta a Espanya, Algèria i Chiapas si bé no procedia directament de l'accés o bloqueig al sistema de poder, si va crear les condicions necessàries perquè un sector de la població percebés "el camí de les armes" com l'única possibilitat de canalitzar les demandes polítiques i socials.

📬 En aquest butlletí volem donar difusió a tres projectes d'aquests territoris que advoquen per la voluntat col·lectiva i des de baix per superar les dificultats contretes pels actors institucionals en conflicte. Reforma agrària, logística per a l'ajuda humanitària i reforestació segons els principis de la permacultura són les tres propostes per unir i multiplicar aquesta transformadora connexió Espanya-Algèria-Chiapas. Som-hi!

Primer Congrès Extremeny 👨‍🌾

👨‍🌾 Des de l'Associació 25 de Març consideren imprescindible posar en marxa una reforma agrària a Extremadura, entesa com una transformació profunda de les estructures i del conjunt de la realitat econòmica de la regió.

🗓 Per a això organitzen del 20 al 22 de març de 2020 el I Congrés Extremeny de Reforma Agrària on comptar amb diferents taules de debat amb presència regional, estatal i internacional, a més de moltes més activitats molt interessants, per fer d'aquesta reforma una iniciativa integral i participativa per a una transició ecològica que garanteixi la sobirania alimentària.

💚 Entra i forma part d'aquest projecte a Reforma Agrària.

CuatroVientos pel Sàhara 🇪🇭

🚛 La logística d'ajuda humanitària al desert del Sàhara és dura, però sobretot vital per a les 173.500 persones refugiades sahrauís que depenen per a la seva subsistència de l'ajuda humanitària. Lliurada principalment pel Programa Mundial d'Aliments de Nacions Unides, aquesta arriba de manera regular a través d'un complex programa de distribució i la Base de Transport (BdT) de la Mitja Lluna Roja Sahrauí, impulsada i gestionada des de 2004 per l'Associació de Treballadors Tècnics sense Fronteres (ATTsF) ONG amb seu a Navarra.

🔨El correcte manteniment d'aquests vehicles, ha estat clau perquè la distribució de l'ajuda humanitària no hagi fallat mai i fins i tot en moments de situacions d'emergència com les inundacions de 2015, hagin estat determinants per mantenir el flux d'aquesta ajuda. L'alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior de Transport i Logística de Cuatrovientos Centre Integrat, col·labora des de fa 3 anys en diferents projectes i ara s'enfronta a un projecte atractiu i ambiciós com és el recondicionament dels magatzems de la base de transport.

❤ Tu pots forma part de l'equip col·laborant a Ajuda Humanitària Sàhara.

Lum Ha': Odissea Ambiental 🌈

🌳 Lum Ha' és un projecte familiar multicultural que es desenvolupa en una propietat de set hectàrees a la comunitat del Carmelito, al sud dels Alts de Chiapas, sud-est de Mèxic, en un context rural amb agudes problemàtiques ambientals: desforestació, sequera, esgotament de les deus, contaminació pels agroquímics i mineria es conjuguen en una accelerada degradació del medi ambient.

🌺 Fins a la data no hi ha iniciatives per aquesta situació, però a Lum Ha' porten quatre anys dedicats a la creació d'un oasi ecològic posant en pràctica els principis de la permacultura.

💛 Només amb la teoria costa molt convèncer i per això a Lum Ha' s'han posat en marxa i et conviden a participar-hi. Uneix-te a Rancho Lumha!

Lectures de Gener 📚

Aquests projectes segur t'han despertat una gran curiositat, així que si vols aprofundir-hi, aquí van algunes lectures recomanades:

Ens veiem en 15 dies! 😜

A Goteo ens agrada anar innovant i ens agradaria saber també què més us interessaria que us expliquéssim en aquests butlletins.

Així que t'animem a escriure'ns a info@goteo i demanar-nos el que consideris. Ens encantarà escoltar-te.

Sense més, ens retrobem en quinze dies!