✊ Hi ha moments de la vida en què alguna cosa fenomenal apareix enmig de camí per ¿impedir-nos avançar? ¿burlar-nos a superar-los? ¿demostrar-nos que l'atzar domina el món? Davant d'aquesta pandèmia podríem haver-nos deixat envair per la impotència... però en vés d'això ens hem unit a la "pandèmia solidària" que ens aixeca a dos pams de terra i ens demostra un cop més que la humanitat sempre reneix, davant el que sigui, per avançar en solidaritat i suport mutu.

📬 En aquest butlletí no només et parlem de tres campanyes #CoronaZero que ja estan aportant la seva energia a pal·liar els desastres provocats pel Covid19 sinó que abans compartirem dues iniciatives col·lectives (FrenaLaCurva i #FonsCooperatiuEss) de l'economia social i solidària que han aconseguit unir un centenar d'entitats per multiplicar habilitats i eines darrere el mateix objectiu.

😉 Esperem t'inspiri a seguir participant. A nosaltres, per descomptat, ens dóna ales.

#FonsCooperatiuEss

Davant la crisi sanitària, social i econòmica produïda arran de la pandèmia del Covid-19, l'Economia Social i Solidària catalana no s'atura. Compartint angoixes i esperances amb el conjunt de la societat, centenars d'iniciatives cooperatives, associatives i comunitàries s'esforcen per fer front a l'emergència social i sanitària practicant el suport mutu i la solidaritat.

Iniciatives a tot el territori han reorientat la seva activitat quotidiana per donar resposta a l'emergència social i sanitària: cosint mascaretes i bates, fabricant viseres 3D, produint i distribuint productes agroecològics, tenint cura de les persones o desenvolupant tecnologies lliures per teletreballar... i per això des de l'Economia Social i Solidària catalana tenim clar que la resposta a la crisi és la solidaritat. I el futur, generalitzar alternatives econòmiques que posin en el centre la Vida, a partir de la Democràcia Econòmica, la Justícia Ambiental i la Salut Col·lectiva.

Pots conèixer totes aquestes iniciatives i recolzar-les a #FonsCooperatiuEss

#DesafiamentsComuns

Junt amb #FrenaLaCurva llancem la Convocatòria "Desafiaments Comuns" per a iniciatives veïnals d'innovació social i experiències col·laboratives des d'abaix. La proposta s'emmarca en donar eines per dur a terme el projecte que tens en ment i col·laborar en la recuperació després d'aquesta crisi.

En 5 dies de treball, a més de tallers en directe oberts a la ciutadania, el teu equip rebrà mentories en:

✅ Emprenedoria i viabilitat
✅ Innovació social i ciutadana
✅ Digitalització i tecnologies emergents
✅ Treball en xarxa i comunitats
✅ Agenda 2030

Per participar, omple el formulari a Desafiaments Comuns on ens trobaràs al costat d'altres entitats i professionals per impulsar la teva idea i ajudar-te a cofinançarla.

Libreguard 🤲🏽

🏥 Arrel de la pandèmia del coronavirus, els nostres hospitals s'estan quedant sense material de protecció per professionals que treballen atenent a persones malaltes.

😷 LibreGuard eés una màscara protectora disenyada per prevenir el contagi del personal sanitari i tècnic que està lidiat amb aquesta crisi i la campanya va destinada a la fabricació i entrega gratuïta a aquest personal.

👉 Entra al projecte i ayuda a fabricar una mascareta más a Libreguard

I Love Cine de Pueblo 🏠

🎥 A les zones rurals de Catalunya i Aragó hi ha una xarxa de cinemes rurals que des de fa dècades porten la cultura cinematogràfica als territoris més aïllats. Aquesta xarxa és, des de fa una dècada i a causa de la nova societat de la informació, molt i molt fràgil.

✊🏼 Amb aquesta nova amenaça que ens assota, en forma de pandèmia sanitària global, tots els sectors de la població es veuran afectats, particularment el món de la cultura, que depèn absolutament que els usuaris acudeixin a teatres, circs, sales de cinema...

Con esta nueva amenaza que nos azota, en forma de pandemia sanitaria global, todos los sectores de la población se verán afectados, particularmente el mundo de la cultura , que depende absolutamente de quienes acuden a teatros, circos, salas de cine...

👉 Si tu també creus que “A l'inventar-se el cinemas els núvols parats a les fotografies començaren a caminar”, entra i digues:I Love Cine de Pueblo

Necessitats Bàsiques 😷

🚨 L'actual emergència sanitària posa en risc totes les seguretats socials prèvies a la crisi: social, ciutadana, econòmica i sanitària. Un context que ja afecta a la societat en el seu conjunt.

👧🏻A l'Associació Pinardi s'atend anualment a més de 1.000 menors, joves i les seves famílies en situació de pobresa a la Comunitat de Madrid i en aquestes setmanes estan veient encara més agravada la seva situació de pobresa.

👉 Pots entrar i conèixer el seu projecta, així com aportar a Necessitats Bàsiques.

Ens veiem en 15 dies! 😜

Fins aquí arribem avui. Esperem que aquest butlletí t'hagi animat a seguir caminant cap a la societat de totes i per a totes a la qual ens anem acostant, a poc a poc. Fins la propera!

(Banner Credits: Susana Noguero)