😌 Ets de Gipuzkoa? Tenim treball per a tu en el sector cultural! Hem llançat la 5a Convocatòria PiztuMeta! junt amb la Diputació Foral, que tornarà a aportar fins a 70.000€ per ajudar a impulsar projectes culturals al territori. No ets de Gipuzkoa i vols participar d'una oportunitat així? Segueix llegint, descobreix el matchfunding i aconseguim juntes moltes més convocatòries.

📬 En aquest butlletí parlem de les convocatòries matchfunding, on institucions públiques i privades participen per doblar la recaptació de projectes d'impacte social. En essència, per cada 1€ que rebi el teu projecte a la nostra plataforma, la institució aporta un 1€ més. En aquest mateix butlletí, podràs llegir més detalls. Per ara, dir que aquesta edició la volem dedicar a tres projectes lamb a missió de deixar una #EmpremtaEcològica positiva en el nostre entorn i la nostra sensibilitat: una petita escola d'educació lliure, un equip d'acompanyament pel foment de la vida autònoma i una organització per a la integració de la conservació d'espècies en perill d'extinció i espais naturals. Esperem t'inspiri.

Matchfunding i PiztuMeta!

Com ja sabràs, la plataforma goteo.org es es basa en el crowdfunding o micromecenatge, una idea tan senzilla com potent a través de la qual som un lloc de trobada entre persones que impulseu projectes d'impacte social i persones que fan petites aportacions econòmiques per a dur a terme la iniciativa. Sabem que funciona i són centenars els projectes creats gràcies a tu.

Doncs bé, el matchfunding és la proposta de convidar a entitats públiques i privades a donar suport a aquestes iniciatives. Ajuntaments com els de Barcelona o Madrid, així com la Diputació Foral de Gipuzkoa han destinat part del pressupost públic a reconèixer aquests projectes i el bon criteri de la comunitat Goteo.

Les nostres amigues de Retrat Nòmada van fer un vídeo preciós que podeu visualitzar aquí i és una proposta que va més enllà de les nostres fronteres, com podràs comprovar a l'article Match-Funding Calls for Open Crowdfunding: The Experience from Goteo.Org in New Policies for Crowdvocacy (Enric Senabre Hidalgo, Mayo Fuster Morell, Cristina Moreno de Alborán and Olivier Schulbaum) publicat a la revista CrowdAsset així com encaixa en el finançament sostenible alternatiu al tenir en compte l'entorn i la societat a l'hora de prendre la decisió d'invertir. Sobre això podeu seguir la intervenció d'Olivier Schulbaum, co-director de la Fundació Goteo al 5th ECN CrowdCamp: Sustainable Finance

La dinàmica ja la coneixes, llancem convocatòries conjuntes amb una finalitat específica (cultural, medi ambient, tecnologia ...) on pots presentar el teu projecte. Reps formació especialitzada per dur a terme la campnya de comunicació i, un cop comencem, per cada 1€ que reps de la ciutadania, la institució ingressa 1€ més a aquest projecte.

El vot de confiança de la gent és prova suficient perquè la institució confiï en la proposta.

Així, ja des del passat 4 de juny fins al 16 de juliol està oberta la convocatòria PiztuMeta!2020 per a projectes culturals duts a terme per agents guipuscoans a Gipuzkoa. Si hi pots participar, t'animem a apuntar-te aquí als tallers online que farem el 23 de juny i el 2 de juliol per poder presentar la teva idea de la millor manera. I el que és encara més important, t'animem a tu, visquis on visquis, a fer arribar aquesta proposta de finançament col·laboratiu al teu ajuntament, diputació o qualsevol altra entitat que coneguis, perquè ens ajudin a crear noves convocatòries en tot el territori.

Tu pots ajudar a crear un matchfunding a la teva regió i impulsar l'economia social des de baix i amb el suport de les institucions. Parla de nosaltres i juntes ho aconseguirem.

Projeto Moas 👧🏻

💚 Semente Compostela és una escola d'ensenyament en gallec que se sosté amb el treball militant i amb les quotes de col·laboradores, els quals, fins i tot sense necessitar els serveis d'una escola, creuen que s'ha de resoldre la necessitat d'ensenyar en el propi idioma a través d'una pedagogia transformadora que entengui l'escola com una part integral de la societat, una pedagogia que tingui com a objectiu servir als interessos populars garantint un procés democràtic d'ensenyament i aprenentatge. Un projecte que faci possible que les criatures siguin ciutadanes lliures i crítiques.

😊 Sent conscients del creixement del projecte, Semente Compostela comença la compra de noves i més espaioses instal·lacions que permetin donar la benvinguda a totes les nenes dels centres d'Educació Infantil (2 a 6 anys) i Educació Primària (6 a 12 anys). L'objectiu és que puguin reunir-se en un sol espai i ampliar la gamma d'activitats adreçades a totes les ciutadanes de Compostel·la, especialment activitats formatives i socials.

👉 Si tu també creus en l'educació lliure, pots donar un cop de mà col·laborant a Projeto Moas

Proxecto Naturalmente 🌱

👩🏻 Proxecto Naturalmente és un projecte nascut el 2011 que pretén treballar i fomentar l'autonomia de les persones amb trastorns mentals fent especial èmfasi en la intervenció amb el medi ambient, adquisició d'hàbits de consum saludables i entrenament de capacitats per portar una vida autònoma, com en el cas de les noves tecnologies.

✊ L'objectiu principal del projecte és aconseguir que les persones participants siguin autònomes i autònoms pel que fa a les noves tecnologies per poder dur a terme coses tan simples com consultar horaris d'autobús, gestionar cites mèdiques o poder veure una pel·lícula tranquil·les a casa. Aquesta necessitat, sobretot, va quedar molt reflectida davant la crisi de la COVID-19, ja que les nostres persones usuàries no van poder dur a terme molts tràmits per no tenir els coneixements suficients en noves tecnologies, així com els temps en soledat a casa van ser pitjors.

👉 Si vols facilitar la vida d'aquestes persones, fes la teva aportació a Proxecto Naturalmente

Paleolític Viu 🐴

🦅 Paleolític Viu és una iniciativa per la recuperació d'espais naturals abandonats i la conservació d'espècies en perill d'extinció, com el Bisó Europeu (l'herbívor més gran que tenim a Europa) i el cavall de Przewaslki (únic cavall salvatge de la planeta), ambdues espècies habitaren a Europa i la Península durant el Quaternari.

🦉 Han passat èpoques molt difícils i no sempre és fàcil aconseguir els mitjans per mantenir llocs de treball, aliment i cures veterinàries. Aquest any la crisi del Coronavirus els ha donat de ple ja que han hagut de suspendre totalment l'activitat turística i escolar en la seva època més forta. Aquestes visites suposen la major part dels ingressos i són el graner que permet proveir d'aliment als animals en les èpoques més dures, així com fer front a despeses veterinàries imprevistes.

👉 Si tu també vols garantir a les generacions futures la major biodiversitat en un projecte singular a través de l'educació de criatures i adults dóna suport a Paleolítico Vivo

Ens veiem en 15 dies! 😜

Fins aquí hem arribat. Esperem que aquest butlletí t'hagi animat a seguir caminant cap a la societat de totes i per a totes a la qual ens anem acostant, a poc a poc. Nosaltres seguirem impulsant el finançament sostenible alternatiu tenint en compte l'entorn i la societat a l'hora de prendre la decisió d'invertir.

Sobre això, us recomanem la intervenció d'Olivier Schulbaum, vice president i cofundador de la Fundació Goteo al 5th ECN CrowdCamp: Sustainable Finance aquest proper divendres 12 de juny a les 13h aquí. Més endavant, el compartirem al nostre canal Goteo a Youtube, que prometem començar a dinamitzar, perquè aviat pugueu gaudir d'aquesta i moltes més presentacions interessants. Seguiu-nos i fins la propera!