Comencem el curs ben fortes amb els 6 projectes seleccionats per la 2ª Edició de MatchaArrela't! "Arrela’t a l’Alt Pirineu i Aran" és un projecte de de reactivació del territori i iniciativa pública per donar suport a persones emprenedores que tinguin un projecte vinculat amb el territori.

Organitzen i promouen (una vegada a l’any i de manera alterna) jornades gratuïtes per a persones emprenedores per ampliar la seva xarxa de contactes (networking) i campanyes de micromecenatge on tant administracions públiques com privades financen els projectes amb retorn social al territori seleccionats prèviament.

I aquí és on entrem nosaltres! Assessorant tot el procés per escollir els projectes més interessants i dedicant el mes de setembre a acompanyar-los per millorar al màxim la seva proposta en format, canals de comunicació i estratègia de difusió perquè arribin a dalt de tot. Sense més, aquí us presentem els projectes seleccionats.

## Les 6 iniciatives seleccionades 🏔

Consolidació de la Xarxa de Sender per la pràctica de la BTT: Consolidarem la zona GEOBIKE LO PODALL PALLARS com a zona referent a la Conca de Tremp per la pràctica de BTT i altres disciplines esportives com són el running i el senderisme.

Cultivar bolets per conrear futur: Contribuïrem al repoblament de les zones rurals, al foment d’una alimentació saludable, ecològica i de proximitat, a crear llocs de feina per a persones sordes signants, i a divulgar la riquesa del món rural.

Refugi de la Feixa: Millorarem en la sostenibilitat amb l'objectiu de minimitzar l'impacte humà a aquest entorn.

HUMA slow broths: Elaborarem brous funcionals hiperproteics, a partir d'ossos de vedelles de les nostres muntanyes.

Espai d’encontre comunitari Copsant: Rehabilitarem la part del paller de la Casa Copsant per a transformar-la en la Seu Social del Banc de Terres Vives per afavorir petits projectes on la cura pel medi ambient i la transformació eco-social siguin línies claus d’actuació.

Husta Skis: Disseny i fabricació d'esquís fets a mida

## Un munt de gent al darrera per fer-ho possible 😊

Aquests són els projectes escollits per treballar durant setembre i octubre amb la Fundació Goteo, per dissenyar les respectives campanyes de comunicació i micromecenatge, necessaris per poder assolir l’objectiu de finançament mínim dels respectius projectes. Enguany, des de les administracions públiques també es complementaran les aportacions de la ciutadania amb un fons públic de 24.000 euros (4.000 euros per projecte). La recollida de fons està previst que es desenvolupi a partir de mitjans d’octubre i fins a mitjans de desembre, i l’execució dels projectes tindrà lloc durant el 2023.

El jurat que ha valorat els projectes de manera altruista ha sigut Enric Canet, director de relacions ciutadanes al casal dels infants per l’acció social als barris; Martí Olivella, membre de l’Institut Internacional per a l’Acció Noviolenta; Ismael Peña, director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals de la Generalitat; Montse Ferrer, tècnica de promoció econòmica municipal, Núria Burgada, mestra i activista social, Rosa Talamàs, periodista, i Eva Esteban i Susana Noguera, membres de Goteo. Oriol Nel·lo director grup recerca de la UAB i Pep Montes, membre fundador de l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut.

Aquesta iniciativa la promouen els Consells Comarcals de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, el Conselh Generau d’Aran, les Oficines Joves, els serveis de promoció econòmica i treball d’aquestes comarques, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i el projecte Odisseu, amb el suport de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), la direcció general de Joventut, el Consorci GAL Alt Urgell–Cerdanya i el Consorci Leader Pirineu Occidental, en col·laboració amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i de la Diputació de Lleida, Diputació de Girona.

Agraïm un munt la confiança dipositada en nosaltres, un any més, i donarem el millor per fer-ho fantàstic. Seguim!